Terugblik 'Veetournee'

Artikel
Datum  06.07.2018

Vorige week ging de eerste ‘Veetournee’ door in Geel. De Veetournee is een studiedag gericht op actieve veehouders uit alle sectoren. Er werden thema’s aangesneden als de gevaren van mestgassen, KRATOS, dierenwelzijn, bedrijfsstrategieën…. .

Tijdens één van de infosessies vertelde onze bio-consulent Sander Van Haver alles wat er te weten valt over de omschakeling van een gangbaar naar een biologisch rundveebedrijf.

‘s Middag werd er niet alleen een warme maaltijd voorzien, maar was er ook een minibeursje. Ook hier kon je één van onze consulenten tegen het lijf lopen. Hanne Leirs stond vanuit het project Goed GePASt paraat om rundveehouders te informeren over de  ammoniakproblematiek en de PASmaatregelen.

De Veetournee gemist? Geen probleem! Op dinsdag 3 juli komt de tournee naar Kortrijk. Alle info vind je hier. Inschrijven is verplicht (om voldoende eten te voorzien ;)) en kan ook via de link.

Innovatiesteunpunt nam deel aan de Veetournee in het kader van het demoproject Goed GePASt. Goed GePASt wordt gesubsidieerd door het Departement Landbouw en Visserij in het kader van het Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling (PDPO).

terugblik veetournee.pdf870,4 Kb(pdf)

Naar top